Waterroute


0
kilometer

0
minuten

0
knooppunten

Fietsroute Waterroute


Wie vanuit Amsterdam komt, zal versteld staan hoe plotseling stad hier plaatsmaakt voor natuur. Niks noodzakelijke kilometers door afzichtelijke suburbs, maar een plezierig tochtje met de pont gevolgd door een fietstocht door de natuur van Amsterdam in een steeds hipper wordend Amsterdam-Noord.Je komt langs deze fietsknooppunten

Routebeschrijving WaterrouteDe fietsroute door Amsterdam-Noord begint met een pontje. Na een krap half uurtje zie je de uitgestrekte einders van Waterland al opdoemen en kan de fietstocht echt beginnen.


Wie vanaf fietsknooppunt 36 met de klok meerijdt, wordt meteen overdonderd door het natuurgeweld van het Ilperveld. Honderden eilandjes, sloten, plassen, rietkragen en door koeien en schapen begraasde weilandjes, geven het gevoel dat je niet alleen in afstand hebt gereisd maar ook in tijd. Het Ilperveld ligt er namelijk nog net zo bij als een eeuw geleden.


Wie tegen de klok in rijdt, zal via Broek in Waterland eerst de oevers van de Gouwzee verkennen en tijdens het fietsen genieten van het uitzicht op Marken. De bewoners van dit voormalige eiland moesten zich lange tijd weren tegen een grillige Zuiderzee. Werven werden opgeworpen en huizen werden op palen gebouwd. Met de komst van de Afsluitdijk is het hier echter een stuk rustiger. Gelukkig zijn de karakteristieke woningen en de klederdracht gebleven. Ook in het centrum van Monnickendam is er sinds de achttiende eeuw maar weinig veranderd. De mooie historische binnenstad telt veel monumenten met prachtige gevelstenen die direct verwijzen naar de bloeiende handel die deze stad ooit veel welvaart bracht. En als je toch zo omhoog kijkt, check dan ook even de toren van Waterlands museum De Speeltoren. Want in deze voormalige stadhuistoren bevindt zich het oudste bespeelbare carillon van de wereld. Ontdek Amsterdam-Noord door deze fietsroute!

Adres fietsverhuurder
Starbikes
De Ruyterkade 143
1011 AC Amsterdam
(+31) 020 620 32 15

Route van de fietsverhuurder naar het eerste knooppunt
Sla linksaf en fiets richting het station. Sla aan het einde van de weg rechtsaf en steek de weg over. Sla aan de overkant linksaf richting station. Stop achter het station bij het Buiksloterwegveer.


Veerpont
Steek het IJ over met het Buiksloterwegveer. Volg vervolgens de bordjes richting knooppunt 36.