De Gouden Driehoek route


0
kilometer

0
minuten

0
knooppunten

Fietsroute De Gouden Driehoek


Drie Unesco Werelderfgoed-monumenten in één dag ‘doen’? Dan is dit de fietsroute voor jou! Een spectaculaire fietstocht waarbij je vanuit de binnenstad van Amsterdam met zijn beroemde grachten (nr. 1, check!) naar droogmakerij De Beemster (nr. 2, check!) fietst en onderweg enkele forten van de Stelling van Amsterdam (nr. 3, check!) kunt bezoeken. Stap op de fiets in Amsterdam en ontdek het zelf!Je komt langs deze fietsknooppunten

Routebeschrijving De Gouden DriehoekDe Gouden Driehoek bestaat uit de grachten van Amsterdam, droogmakerij De Beemster en forten van de Stelling van Amsterdam. De hiernaar vernoemde fietsroute brengt je langs deze drie culturele hoogstandjes.


Er is echter veel meer moois te zien op deze fietstocht langs de Gouden Driehoek. Zo zijn er de eindeloze vergezichten in Waterland met zijn hoogkoepelende luchten, of de statige boerderijen in De Beemster die hier ooit door rijke kooplieden uit Amsterdam werden gebouwd (zoals boerderij De Eenhoorn in Middenbeemster met een gevel als van een grachtenpand). Maar ook komt de fietstocht langs de Zaan met zijn oude pakhuizen en de Zaanse Schans waar molens, schuren, woningen en musea een beeld geven van leven en werken in de achttiende eeuw. In De Beemster zelf zie je de geometrisch strakke lijnen van de polder contrasteren met de grillig kronkelende patronen van de oude veenweidegebieden. En zo nu en dan passeer je als fietsend een fort dat ooit als onderdeel van het verdedigingswerk de Stelling van Amsterdam de hoofdstad moest beschermen tegen vijandige troepen.


Kortom: een mooie en gevarieerde route waarbij je enorm veel kunt zien, maar waar je ook flink moet doortrappen. Plan de fietsroute nu nog in!

Adres fietsverhuurder
Starbikes
De Ruyterkade 143
1011 AC Amsterdam
(+31) 020 620 32 15

Route van de fietsverhuurder naar het eerste knooppunt
Sla linksaf en fiets richting het station. Sla aan het einde van de weg rechtsaf en steek de weg over. Sla aan de overkant linksaf richting station. Stop achter het station bij het Buiksloterwegveer.


Veerpont
Steek het IJ over met het Buiksloterwegveer. Volg vervolgens de bordjes richting knooppunt 36.