Lekker eten en drinken

Art hotel Spaander

Art hotel Spaander ligt in het hart van Volendam en direct aan het IJsselmeer. Met alle bezienswaardigheden en historische stadjes op een steenworp afstand, is het dé ideale uitvalsbasis.

Lees meer

Doordat in art hotel Spaander de originele schilderijen waarmee oude meesters hun verblijf ‘betaalden’ er nog altijd hangen, is een historische verzameling ontstaan.
Overnachten doe je in stijl in een van de 78 hotelkamers, die verschillend zijn in inrichting en luxe. Kamer 1 is de eerste en oudste kamer van art hotel Spaander. Deze kamer stamt uit 1881, is altijd in originele staat gehouden en biedt een unieke blik in het verleden.
In het restaurant worden vooruitstrevende gerechten, maar ook klassiekers geserveerd. In de Herberg en op het terras kunt u genieten van lekkere koffie met huisgemaakte Volendammer ‘dikke koek’.
Ontdek een van de meest authentieke en originele plekken in Nederland. Wij heten je graag welkom!


Contactgegevens

Haven 15-19
1131 EP Volendam
(+31) 0299 36 35 95
www.spaander.com

Openingstijden

Dagelijks geopend
10.00 – 21.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende route

Klederdrachtroute

Atelier Elly Koot

Het lunchcafé ligt op een prachtige locatie in Broek in Waterland-zuid tegenover de witte karakteristieke ophaalbrug’Zuiderbrug’.Voor fietsers en wandelaars dé ontmoetingsplek, tegenover fietsknooppunt 1 en aan het Trekvogelpad. Voor fietsers en wandelaars de toegangspoort voor Waterland-Oost.

Lees meer

Een veelzijdig adres met exposities van Elly Koot en gastkunstenaars.
Wij serveren koffie-espresso met zelfgemaakte appeltaart, cheesecake, thee, wijn, bier en een kleine lunch zoals zelfgemaakte soep, tosti’s en enkele broodjes.


Contactgegevens

Eilandweg 5A
1151BZ Broek in Waterland
(+31) 06 53 98 88 64
www.atelierellykoot.nl

Openingstijden

Vrijdag t/m zondag
10.00 – 17.00 uur
Buiten deze tijden om zijn wij alleen op afspraak geopend.

Je komt ons tegen op de volgende route

Waterroute

Biercafé De Bonte Koe

Biercafé De Bonte Koe is een authentiek oud Hollands café van Huub en Linda Arents, met een warme uitstraling en dus niet voor niets een tweede huiskamer voor vele gasten.

Lees meer

Naast de vele bieren op de tap (16) zijn er nog ongeveer 130 bieren op fles , maar ook een ruim aanbod aan wijnen, jenevers en ruim150 whisky’s. Maar ook voor een goede bak koffie kunt u hier terecht. Oma (84 jaar) maakt hier al jaren de appeltaart. Van April tot Oktober een groot terras voor de deur met 80 zit plaatsen.
Er worden vele evenementen en proeverijen georganiseerd het hele jaar door en dat maakt dat er altijd wel iets te beleven is. In 2013 de ondernemer van het jaar geworden en 2014 wederom nummer 2 geworden in de landelijke top 100 van beste cafe van Nederland . Verder is Biercafé De Bonte Koe aangesloten bij De Alliantie van Biertapperijen. Kortom een heerlijk gezellig Café!!


Contactgegevens

Koemarkt 24
1441 DC Purmerend
(+31) 0299 42 11 24
www.biercafedebontekoe.nl

Openingstijden

Dinsdag
09.00 – 18.00 uur
Woensdag en donderdag
16.00 – 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag
15.00 – 03.00 uur
Zondag
14.00 – 20.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende routes

Molenroute
Werelderfgoedroute
De Gouden Driehoek route

Café-restaurant de Visscher

Café- restaurant de Visscher is je gastheer op Marken! Kom bij ons pauzeren tijdens je fietstocht en geniet van onze huisgebakken biologische broodjes, dagverse visgerechten en heerlijk gebak.

Lees meer

Op een zonnige dag kom je tot rust op ons gezellige terras en geniet je van het unieke uitzicht over de Haven en het Ijsselmeer.
Heb je een elektrische fiets? Die is gemakkelijk op te laden op ons oplaadpunt!


Contactgegevens

Havenbuurt 22
1156 AM Marken
(+31) 0299 60 13 04
www.cafedevisscher.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend
09.00 – 22.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende route

Klederdrachtroute

Culicafé TOV

CuliCafe TOV is een modern en gezellig lunchcafé midden in het centrum van Landsmeer. U kunt bij ons terecht voor een heerlijk kopje koffie met een verse huisgemaakte taart of voor een lekker lunch.

Lees meer

In onze open keuken worden alle broodjes vers afgebakken en alles direct voor u bereidt. In de zomer hebben wij een gezellig terras voor de deur. Komt u op uw elektrische fiets? Geen probleem buiten hebben wij speciale oplaadpunten voor uw fiets!


Contactgegevens

Burgemeester Postweg 3
1121 JA Landsmeer
(+31) 020 482 18 13
www.culicafetov.nl

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag
9.00 – 17.30 uur

Je komt ons tegen op de volgende routes

Waterroute
Twiskeroute
De Gouden Driehoek route

De Breek

Wees welkom bij de Breek! Een uniek plekje in Noord-Holland midden in de polder bij het Markermeer waar rust, ruimte en natuur u tegemoet komen.

Lees meer

Een fijne locatie voor uw huwelijksvoltrekking, vergadering, feest, bedrijfsuitje of om even neer te strijken op het mooie terras voor een verkoelend drankje.
Gelegen langs de Koggenroute en aan de Zuiderzeedijk tussen Edam en Hoorn is de molen dé locatie voor natuurliefhebbers. De molen staat midden in de polder op het op één na diepste punt van Nederland wat vanaf de dijk prachtig te zien is.
Bij de Breek is altijd wat te doen. U kunt neerstrijken op het terras, iedere twee maanden een nieuwe expositie bezoeken, een film of lezing bijwonen, de molen bezoeken of lekker actief bezig zijn met de kinderen op het erf. Denk bijvoorbeeld aan het waterrad, slootje scheppen of de pontjesroute en dat in combinatie met het schooltje van Dik Trom aan het einde van het molenpad! Ook organiseert de Breek ieder jaar minstens 1 festival en kunt u daarnaast regelmatig genieten van live muziek en theater. Graag tot ziens bij de Breek!


Contactgegevens

Etersheimerbraakweg 5
1474 MV Oosthuizen
(+31) 06 52 41 70 88
www.debreek.com

Openingstijden

Zaterdag en zondag
10.00 – 18.00 uur
Van Pasen t/m september ook
Woensdag en vrijdag
10.00 – 18.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende route

Onder zeeniveau

Eterij ‘t Middenpunt

In en rondom het centrum van Middenbeemster kunt u perfect fietsen en van de natuur genieten. Vóór, tijdens of na uw fietstocht bent u van harte welkom in het sfeervolle restaurant ’t Middenpunt.

Lees meer

Geniet van een hapje en een drankje en kom bij mooi weer tot rust op het zonnige terras.
Naast de overheerlijke koffie met huisgemaakte appeltaart staat er op de uitgebreide lunch- en dinerkaart voor elk wat wils. Lekkere vers belegde broodjes, soepen of huisgemaakte vers gesneden Beemster friet. Maar ook heerlijke vleesgerechten, pasta’s, salades en pizza’s uit eigen keuken.
We hopen u snel te zien in Eterij ’t Middenpunt!


Contactgegevens

Middenweg 142-144
1462 HK Middenbeemster
(+31) 0299 68 35 69
www.eterijtmiddenpunt.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend
10.00 – 22.00 uur

Het Wapen van Munster

“Hospitality, conviviality and relaxed, culinary enjoyment”. That is Het Wapen van Munster in a nutshell. An absolute must!

Contactgegevens

Het Wapen van Munster
Grote Dam 3
1483 BK De Rijp
(+31) 0299 67 14 96
www.wapenvanmunster.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag
10.00 – 02.00 uur

Spijkerman Eten & drinken

Spijkerman eten & drinken is een gelegenheid waar je dagelijks vanaf 07.00 uur en zondag vanaf 08.00 uur terecht kunt.

Lees meer

Het bevindt zich aan het Noord Hollands kanaal met een groot gevel en zomer terras bij de sluis in Purmerend.
Zij kunnen iedere dag klaar staan voor het verzorgen van overheerlijke lunches, brunch of diners.
Maar een overheerlijke high tea of Bourgondische tafel behoort ook tot de mogelijkheden.
In de aparte huiskamer kun je met grotere groepen tot 70 personen van deze mogelijkheden gebruik maken.
Dus zeker de moeite waard om even aan te wippen bij Spijkerman eten & drinken Neckerdijk 1 te Purmerend


Contactgegevens

Neckerdijk 1
1441 GX Purmerend
(+31) 0299 42 39 51

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag
Vanaf 7.00 uur
Zondag
Vanaf 8.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende route

Monumentenroute

Strandbad Paviljoen Edam

Wees welkom en geniet op deze unieke plek. Je vindt ons bij de gezellige haven van Edam op een van de mooiste plekjes aan het Markermeer.

Lees meer

Vanuit ons restaurant heb je rondom prachtig uitzicht over het uitgestrekte water waar je kunt genieten van de vele bootjes en kite-surfers. Op zonnige dagen is het heerlijk toeven op een van onze terrassen. De menukaart biedt o.a. heerlijke streekproducten, verse vis, salades, pannenkoeken, broodjes, gebak en ijs. Op de aangrenzende camping vind je een leuke speeltuin voor kinderen en gelegenheid tot zwemmen. Je kunt hier van april t/m september dagelijks terecht voor lunch, diner of een drankje aan de waterkant. Hopelijk tot binnenkort!


Contactgegevens

Zeevangszeedijk 7
1135PZ Edam
(+31) 0299 37 15 23
of (+31) 06 51 88 64 25
www.strandbadedam.nl

Openingstijden

Van april t/m september
Maandag t/m zaterdag
11.00 – 23.00 uur
Zondag
10.00 – 23.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende routes

Onder zeeniveauroute
Klederdrachtroute
Stelling van Amsterdam route

Theetuin Overleek

Bij de Theetuin en Fluisterbotenverhuur Overleek zijn alle lekkernijen huisgemaakt en daar staan zij bekend om! Met een prachtig terras aan het water bevindt de Theetuin zich midden in het pittoreske Waterland.

Lees meer

Bij deze Theetuin kunt u genieten van heerlijke High Teas, iedere dag huisgemaakt gebak, boeren sandwiches belegd met streekproducten, biologische koffie en thee, frisse fruitsappen uit de regio en nog veel meer.
Naast de Theetuin verhuren ze ook kano’s en fluisterboten voor max. 5 en voor max. 10 volwassenen. Een fluisterboot is een boot met een stille elektrische motor. Wilt u liever met een grotere groep varen? Dan biedt de Theetuin ook een Groepsfluisterboot met gids aan. Deze gids is ambassadeur van Laag Holland en kan u daarom veel leuke weetjes vertellen over het gebied. Een goed gevulde picknick box aan boord behoort ook tot de mogelijkheid. Kortom, ideaal voor een leuk dagje uit!


Contactgegevens

Overleek 6
1141 PD Monnickendam
(+31) 0299 65 27 35
www.theetuinoverleek.nl

Openingstijden

Oktober t/m april
Zaterdag en zondag
10.00 – 17.00 uur
Mei en juni
Woensdag t/m zondag
10.00 – 17:00 uur
Juli en augustus
Dagelijks geopend
10.00 – 17:00 uur
September
Woensdag t/m zondag
10:00 – 17:00 uur

Je komt ons tegen op de volgende route

Waterroute