Lekker eten en drinken Klederdrachtroute

Lekker eten en drinken langs de route

Klederdrachtroute
Art hotel Spaander

Art hotel Spaander ligt in het hart van Volendam en direct aan het IJsselmeer. Met alle bezienswaardigheden en historische stadjes op een steenworp afstand, is het dé ideale uitvalsbasis.

Lees meer

Doordat in art hotel Spaander de originele schilderijen waarmee oude meesters hun verblijf ‘betaalden’ er nog altijd hangen, is een historische verzameling ontstaan.
Overnachten doe je in stijl in een van de 78 hotelkamers, die verschillend zijn in inrichting en luxe. Kamer 1 is de eerste en oudste kamer van art hotel Spaander. Deze kamer stamt uit 1881, is altijd in originele staat gehouden en biedt een unieke blik in het verleden.
In het restaurant worden vooruitstrevende gerechten, maar ook klassiekers geserveerd. In de Herberg en op het terras kunt u genieten van lekkere koffie met huisgemaakte Volendammer ‘dikke koek’.
Ontdek een van de meest authentieke en originele plekken in Nederland. Wij heten je graag welkom!


Contactgegevens

Haven 15-19
1131 EP Volendam
(+31) 0299 36 35 95
www.spaander.com

Openingstijden

Dagelijks geopend
10.00 – 21.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende route

Klederdrachtroute

Café-restaurant de Visscher

Café- restaurant de Visscher is je gastheer op Marken! Kom bij ons pauzeren tijdens je fietstocht en geniet van onze huisgebakken biologische broodjes, dagverse visgerechten en heerlijk gebak.

Lees meer

Op een zonnige dag kom je tot rust op ons gezellige terras en geniet je van het unieke uitzicht over de Haven en het Ijsselmeer.
Heb je een elektrische fiets? Die is gemakkelijk op te laden op ons oplaadpunt!


Contactgegevens

Havenbuurt 22
1156 AM Marken
(+31) 0299 60 13 04
www.cafedevisscher.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend van
09.00 – 22.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende route

Klederdrachtroute

Strandbad Paviljoen Edam

Wees welkom en geniet op deze unieke plek. Je vindt ons bij de gezellige haven van Edam op een van de mooiste plekjes aan het Markermeer.

Lees meer

Vanuit ons restaurant heb je rondom prachtig uitzicht over het uitgestrekte water waar je kunt genieten van de vele bootjes en kite-surfers. Op zonnige dagen is het heerlijk toeven op een van onze terrassen. De menukaart biedt o.a. heerlijke streekproducten, verse vis, salades, pannenkoeken, broodjes, gebak en ijs. Op de aangrenzende camping vind je een leuke speeltuin voor kinderen en gelegenheid tot zwemmen. Je kunt hier van april t/m september dagelijks terecht voor lunch, diner of een drankje aan de waterkant. Hopelijk tot binnenkort!


Contactgegevens

Zeevangszeedijk 7
1135PZ Edam
(+31) 0299 37 15 23
of (+31) 06 51 88 64 25
www.strandbadedam.nl

Openingstijden

Van april t/m september
Maandag t/m zaterdag
11.00 – 23.00 uur
Zondag
10.00 – 23.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende routes

Onder zeeniveauroute
Klederdrachtroute
Stelling van Amsterdam route