Bijzondere plekjes Klederdrachtroute

Bijzondere plekjes onderweg

Klederdrachtroute
Marken Express

Fietsen in Noord-Holland en Waterland: een prachtige belevenis. Maak dan zeker de overtocht (enkele reis) met de Volendam Marken Express! Zo ziet u Volendam, de Gouwzee en Waterland vanaf het water en fietst u niet 2x dezelfde route.

Lees meer

Fietsen kunnen onbeperkt meegenomen worden aan boord. Uiteraard kunt u ook retour met de Volendam Marken Express, maar wij raden u toch zeker aan om het Paard van Marken, de prachtige vuurtoren, te bezoeken. En daarna toch zeker over de Zeedijk in de richting van Uitdam, Durgerdam of Monnickendam te lopen of fietsen. Aan de ene kant van de dijk ziet u, in de kom van de Gouwzee, honderden vogels dobberen. Terwijl in de weilanden ondertussen de koeien en schaapjes grazen. Het is Nederland op haar allermooist. En de Volendam Marken Express brengt u (en uw fiets) er met liefde heen.


Contactgegevens

Haven 39
1131 EP Volendam
(+31) 0299 36 33 31
www.volendamexpress.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend. Kijk voor actuele vertrektijden op www.volendamexpress.nl

Je komt ons tegen op de volgende routes

Landelijk Amsterdam
Klederdrachtroute

Studio Arnold van der Zee

Juist aan het Zuideinde in Monnickendam gaan we terug naar toen. Naar de tijd van monniken in bruine pijen en nonnen in hun zwart-witte habijt.

Lees meer

Ook u kunt terug in de tijd! Want in de historische setting van een heus klooster kunt u volledig in stijl op de foto. Als monnik of als non. Alleen, samen, met collega’s, vrienden of familie. Dat kan al vanaf €15,-. Uw foto of bestand krijgt u natuurlijk direct mee. Een unieke ervaring die u alleen in Monnickendam kunt beleven. De enige plek waar u zich – eenmaal verkleed als monnik of non – voelt zoals zij zich in de dertiende eeuw ook gevoeld moeten hebben. Een bijzondere geschiedkundige gebeurtenis aan het Zuideinde, waar u onderdeel van kunt zijn. Een kloosterbelevenis die u niet mag missen! En die u bovendien in uw eigen geschiedenisboek bij kunt schrijven.


Contactgegevens

Zuideinde 24
1141 VJ Monnickendam
(+31) 0299 65 13 77
www.studioarnoldvanderzee.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
09.30 – 17.30 uur
Zaterdag
09.30 – 16.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende route

Klederdrachtroute

Wooden Shoe Factory

Als u Marken bezoekt, is een bezoek aan de klompenmakerij een must. Als deel van ons cultureel erfgoed zijn klompen onlosmakelijk verbonden met onze historie.

Lees meer

Met originele, alleen op Marken te verkrijgen klompen, is de klompenmakerij op Marken een lokaal bedrijf met een eigen assortiment. Er wordt uitgelegd hoe het houten schoeisel wordt gemaakt en u kunt het proces ook met eigen ogen zien!
Er is veel over de historie en het gebruik van klompen zien in ons museum.
Maak van een bezoek aan de klompenmakerij Marken een nóg uniekere en onvergetelijke gebeurtenis. Laat u fotograferen in een authentieke Marker huiskamerinrichting uit 1898.
In originele kleurrijke marker kostuums, een lust voor het oog.
Na deze ervaringen is het heerlijk genieten, binnen of op ons terras, van een drankje en bijvoorbeeld een heerlijke Hollandse stroopwafel.
Met een bezoek aan de klompenmakerij ervaart u de Hollandse traditie, en het wonen op Marken van meer dan 100 jaar geleden!


Contactgegevens

Kets 52
1156 AX Marken
(+31) 0299 60 12 50
www.theclogexperience.com

Openingstijden

15 maart t/m 15 november
09.00 – 19.00 uur
16 november t/m 14 maart
11.00 – 16.00 uur

Je komt ons tegen op de volgende route

Klederdrachtroute